Over mij

Mijn naam is Saskia Davidse, ik woon in Goes met mijn vriend en 2 border collies. Zolang ik mij kan herinneren ben ik altijd heel gelukkig geweest op een plek met heel veel knutselspullen om mij heen en ik was altijd wel ergens mee bezig.

Ik deed van alles met haar (In mijn tijd als kapster) Veel Mixed media, stempelen, sieraden maken, edelsmeden. En in 2013 eens keer een cursus sjaal vilten uitproberen vanwege mijn voorliefde voor schapen en dus schapenwol. Toen is de ‘Love for Felting’, de Liefde voor Vilten begonnen voor mij.

Meteen was ik verliefd op het materiaal, het natuurlijke ervan, het proces en de vele, vele mogelijkheden en combinaties die mogelijk zijn met andere natuurlijke materialen zoals hout en leer b.v.

Ik ben toen diverse workshops gaan volgen bij o.a. Dorothée Sybenga om mij te verdiepen in het vilten en het viltproces en in 2016 ben ik uiteindelijk begonnen aan de Viltacademie in Essen.

Ik heb daar lessen gevolgd bij Francoise Van den Broek, Hilde Moens, gastdocentes Judit Pócs, Charlotte Semisch, Brigitte Eertink, Charity van der Meer, Janneke Plomp en Andrina Bravenboer.

In oktober 2019 hoop ik daar af te studeren maar ik denk niet dat het daar bij gaat blijven want er valt nog heel veel meer te leren en te ontdekken.

Sinds april 2018 heb ik een atelier in het Ambachtscentrum in Goes waar ik met veel plezier deze oeroude ambacht kan laten zien en ook workshops geef aan kinderen en volwassenen.